Yazı | Therapinterior
top of page

Zoom toplantıları için kullanışlı bir mekan

Updated: Jun 5, 2023

Yüz yüze yapılan toplantıların çoğu resmi olarak sanal olanlarla değiştirildiği için, şık giyinmek (en azından belden yukarısı :) ve fotojenik bir görüntü verme gereksinimi yaratıyor.

Evden çıkmadan toplantılarımızı yürütmemizi sağlayan uygulamalar son zamanlarda oldukça popüler. Pandemi süreci nedeniyle iş görüşmelerinin çoğu zoom uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Ancak her ne kadar işe gitmek, trafik gibi dertlerden uzaklaştırsa da, görüntülü online görüşme denildiğinde karşı tarafa iyi bir görünüm vermek de oldukça önemli. Kağıt yığınlarını toplamak ve düzenli görünen bir köşeyi seçmek, evinizin geri kalanı kargaşa içinde olsa bile başarılı bir görüşmeye hazır görünmenin tek yoludur.

Görüntülü toplantılarınız için şık bir sahne oluşturmaya yönelik ipuçlarını sizler için derledik.





Kitaplık önü tekli koltuk
Image Credit: Unknown


Arka plan, başarılı bir zoom görüşmesi için en kritik unsurdur. Kamera arka planda bir köşe gösteriyorsa, dekoratif yastıklı bir koltuk, bir lambader ve kitaplar yerleştirmenizi öneririz. Ayrıca sıcak bir enerji yaratmak için bir bitki ekleyin.


Aydınlatma, doğal ve yapay ışık ile soğuk ve sıcak dengesini sağlayan tavan ve masa lambalarının bir karışımı olmalıdır. Işık çok sıcaksa Zoom üzerinde sarı görünür; aşırı beyazsa, grimsi görünmenize neden olabilir. Masanızı bir kitap rafının veya sanat eserlerinin sergilendiği bir duvarın önüne yerleştirmenizi öneririz. Raflar dekoratif olarak düzenlenmeli ve kitaplar renge göre sıralanmalıdır. Bazı dekoratif objeler eklemek, hepsinin daha çekici görünmesini sağlar.

Bu da ilginizi çekebilir: Kitaplık düzenlemesi Bu alanda sanat açısından, sergilediğiniz obje ve ürünlere dikkat edin. Sanat zarif olmalı ve çok tuhaf olmamalı, yoksa seyirci toplantı yerine sanata odaklanabilir.




Işığı Doğru Alın


Dikkat edilecek anahtar unsurlar iyi aydınlatma, rahat bir koltuk ve temiz bir alandır. En önemlisi, bilgisayarınızın sizi odaklayabileceği iyi bir yükseklikte konumlandırılmasıdır. Başınızın etrafında boşluk olmalı ve hiçbir noktada kesilmemelidir. Kameraya ne çok yakın ne de çok uzak olmalısınız. Bu, sesin iyi olmasını ve doğal görünmenizi sağlayacaktır.


Gölgede kalmamak için önden ve olabildiğince düz bir şekilde aydınlatılmalısınız. Yukarıdan ve aşağıdan aydınlatma, çizgileri ve kırışıklıkları vurgulayabilir. Halka ışıklar en iyisidir ve çeşitli renk ayarlarına sahip olanlar günün her saatinde en iyi şekilde görünmenizi sağlar. Bir başka numara da arkanızda çok parlak olmayan bir mesafede ışığa sahip olmaktır; görünümünüze güzel bir derinlik katabilir.





Basit Tutun

Az ama öz. Arkanızda çok fazla detayla dikkat dağıtmak istemezsiniz. Mekana hayat vermek için bir tür yeşillik veya çiçek bulundurun. Ve görülen her şeyin düzenli olduğundan emin olun.

En iyi alanlar ev ofisiniz veya çalışma ortamınızdır. Yemek odanızda çalışıyorsanız, bir kitaplık veya bir tür rafla arkanızdaki duvarı çalışma ortamı gibi düzenleyin.


Bu da ilginizi çekebilir: Minimalist tasarım nedir?

Kişiselleştirin


Başkalarının evinizin küçük bir alanını görmesi, uzaktan çalışmanın istenmeyen bir özelliğiydi. Ancak kişisel hayatınıza dair bu görüntü, doğası gereği en soğuk ve mesafeli olan iletişimi bile yumuşatır. Bazı kişisel eşyalarınızın olduğu rahat bir yer seçin - fotoğraflar, sanat eserleri, sevdiğiniz kitaplar veya çaldığınız enstrümanlar.


Sevdiğiniz ve kişiliğinizi biraz gösteren sanatı ve aksesuarları seçin. Doğal veya yumuşak malzemelerle nötr tonlar sıcaklık katacaktır. Fazla çarpıcı ve çok canlı renkli olan şeylerden uzak durun, en azından dikkat dağıtabilen renkleri bu alana yerleştirmekten kaçının. Yaşı olan veya olan ve sizin hakkınızda birşeyler anlatan öğeler, fotoğraflar zoom görüşmelerine güzel bir arka plan oluşturabilir.

Bu da ilginizi çekebilir: Mekanınızı kişiselleştirin



Kendinize Odaklanın

Zoom için özel düzenlenmiş bir alana sahip olmak, motivasyonunuzu artırabilir ve kendinizi daha güvenli ve hazırlıklı hissetmenizi sağlayabilir. Özel bir çalışma ve zoom alanı, iş hayatı ile ev hayatı arasındaki sınırları da belirlemenize yardımcı olabilir.

Arka planınızda çok fazla yansıtıcı yüzeyler olmadığından emin olun. Genel olarak nötr bir renk şemasına veya yumuşak, dingin renklere sahip dokulu duvar kaplamalarını tercih edin. Kitaplar ve kitaplıklar arka plan olarak her zaman popülerdir, ancak biraz uzakta görünmeleri daha iyi bir arka plan oluşturmanıza yardımcı olur. Odak, rafınızdaki kitaplar ya da objeler değil, sizin üzerinizde olmalıdır.


Nötr bir arka plan üzerinde küçük sanat eserleri sıcak ve yumuşak bir his yaratabilir.

Zoom alanınızda herhangi bir pencere varsa, bunların perde veya gölgeli olduğundan emin olun. Gün içinde doğal gün ışığın meydana getirdiği aydınlık düzeyini dengelemek için mekanınıza en uygun güneşlik, tül seçiminizi yapmanızı öneririz.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

Bütüncül bir tasarım danışmanlığına mı ihtiyacınız var?

Linke tıklayarak Therapinterior'a başvuru yapın.

Size en yakın zamanda dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..



bottom of page