Yazı | Therapinterior
top of page

Mekanınızı Kişiselleştirin

Updated: Jun 6, 2023

Bir mekanda mutlu olmamızı sağlayan nedir? Ait olmak ve benimsemek mekanı anlamlı kılan en önemli duygulardandır. En çok zaman geçirdiğiniz mekanları keyifli hale getirmek için önerilerimizi inceleyin.


İç mekanınızı tümüyle size özgü ve benzersiz hale getirin. Mekanda kullanılan her obje, her renk ve detay sizi yansıtmalıdır. Bu ilk bakışta çok karmaşık gelebilir. Ancak bu mekanın karışık olacağı anlamına gelmez. Sağlıklı bir mekanda sade ve bütüncül bir tasarımla, mekanda denge yaratan tüm unsurların sizi anlatması ve herşeyden önemlisi sizi iyileştirici güce sahip olması gerekir.


Bunun için feng shui, vaastu shastra ve zen gibi disiplinlerde mekanda yaşayanların doğum tarihi, mekanın yani binanın kuruluş tarihi ve yönler gibi bir çok farklı bilgi göz önüne alınarak doğru materyal ve ürünler önerilir.




Ancak şifa söz konusu olduğunda, özellikle kronik bir rahatsızlığınız varsa size iyi gelen ürünleri göz önünde bulundurmak gerekir. Olabildiğince karmaşık şekillerden uzak durun. Size iyi hissettiren objeleri kullanın.


Lotus çiçeği gibi floral ya da doğal etkiyi güçlendiren hayvan figürlerine yer verebilirsiniz. Modern bir tarzınız varsa bu temayı referans alarak soyutlaştırılmış ürün ve görselleri kullanabilir, daha eklektik ya da klasik bir tarzı seviyorsanız doğal temada objelerin olduğu gibi gerçekçi türlerini tercih edebilirsiniz.




Son dönemin trend temalarından organik, retro, art deco stillerinde, doğal materyal ve ürünlere sıkça rastlıyoruz. Sezonda bu tür ürünleri kolay bir şekilde mekana katabilirsiniz. Retro stilinde doğal figürler genellikle soyutlanmış formlarıyla karşımıza çıkıyor. Bu tarzın en önemli yönlerinden olan dairesel formlar da feng shuide chi enerjisinin mekanda akışı için önerilen detaylardandır. Sehpa, masa koltuk gibi tüm ana mobilyalarınızda olduğu gibi, aydınlatma ve dekoratif objelerde de yuvarlak hatlara yer verebilirsiniz.


Organik, yani rustik ve minimal bileşenleri içeren eklektik temada ise, doğal malzemeler baskın bir şekilde kullanılıyor. Wabi sabi, feng shui, zen ve vaastu da materyalleri olduğu gibi ham haliyle kullanmak mekanın doğal etkisini güçlendirdiği gibi, malzemelerin enerjilerini de mekanda güçlü bir şekilde hissedilebilmesini sağlıyor.



Ametist, Kuartz gibi doğal taşlar, ham ahşap gibi malzemelerin doğal formlarını minimal aksanlarla dekoratif hale getiren tasarımlar bu tarz mekanlar için sağlıklı ve pozitif enerji veren ürünler olacaktır.



Art deco stili denildiğinde ilk akla gelen tabi ki altın detaylı ve sofistike mekanlardır. Kendinizi bu stile yakın hissediyorsanız, doğal temalı ürünlere olabildiğince yer verin. Altın detaylı bitki ve hayvan figürleri, mermer ve doğal taş obje ve kaplamalarla mekanın art deco ve şifa etkisini artırabilirsiniz. Bu mekanda kullandığınız renklerin baskın olmamasına özen gösterin. Altın baskın bir enerjiye sahip olduğu için mekanda element dengesini sağlayabilmek adına, pastel ve uçuk tonları kullanabilirsiniz. Koyu renk gruplarını seviyorsanız mekanın aydınlatmasının yeterli olmasına özen gösterin.


Evimiz için renkleri nasıl seçtiğimiz büyük ölçüde kişisel bir zevk ve yaratıcılık meselesidir. Ancak ruh halimizi ve refahımızı da büyük ölçüde etkileyebilir. Nötr ve doğal renkler sakinleştirici etkiye sahiptir. Mavi ve yeşil kromoterapi (renk terapisi) ve feng shui ye göre dinginliğin ve şifanın renkleridir. Bunun yanı sıra sarı, turuncu gibi canlı renklere de mekanda yer vererek enerji katabilirsiniz. Baskın renklerden hoşlanmasanız da bu ana tonların daha uçuk tonlarını kullanarak yarattıkları enerjilerden yararlanabilirsiniz.



Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;


Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!


Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!




En yakın zamanda geri dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..


Bunlar ilginizi çekebilir;




bottom of page