Yazı | Therapinterior
top of page

Fasın Otantik Havasını Evinize Getirin

Updated: Jul 6, 2022

Şüphesiz, bohem iç mekanlar, günümüz dekorunda giderek artan bir norm haline geliyor ve birçok farklı şekilde mekanlara uygulanabiliyor. 1970'lerden ya da minimal modern tarzdan esinlenerek farklı stilleri bir araya getirilebiliyor. Makrome ve hasır saçaklar ile bohem tarza uyarlanabiliyor. Uzak bir ülkede keşfedilmiş gibi hissedilen eşyalara küresel bir bakış kazandıran göçebe gezgin stili ile de harika ambiyans sunuyor. Kısacası Fas dekoru, hangi stilde olursa olsun mekanınıza dramatik ve özgün bir hava katmak için iyi yoldur.

Image Credit: @Missjesswanderer


Yüzyıllardır mekanları fenerler, desenler ve sofistike vurgular ile süsleyen Afrika ülkelerini temsil eden unsurlar, Marakeş'e yönelerek modern evlere doğru yol aldı. Neredeyse her dekor biçimiyle birleştirilebilen bu stil ve kesinlikle evinize giren her misafirin gözlerini kamaştıracak. İşte Fas dekor trendini evinize uygulamanızı sağlayacak öneriler!


Fas yastıkları kullanın


Fas dekoru asla cesur baskılardan ve renklerden uzak durmaz, hatta aslında, bunlar Fas dekorunu en iyi tanımlayan özelliklerdir. Bir yatağa veya kanepeye farklı detaylar kazandırmak için, renkli yada krem tonlarda hareketli yastıklar kullanmak en ideal çözümlerdendir.



Photo: @pinterest

Image Credit: @RH


Fas Halıları ile fon oluşturun

Görkemli, desenli halılar Fas dekorunun önemli bir başka ölçütüdür. Fas'tan esinlenilmiş hiçbir mekan, fas kilimleri olmadan düşünülemez. Elmas desenleri, geometrik şekiller renkli ve minimal tüm tarzlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz ve mekanınıza zahmetsiz şıklık kazandıracak öğelerdendir.


Image Credit: @Pablo Paniagua


Çarpıcı Fas Karoları ile mekanınıza odak katın

Zemin ve duvarları karışık ve zıt renklerle döşemek, otantik Fas stili mekan konseptlerinde çok yaygın bir uygulamadır. Desenli, Fas tarzı karolar özellikle siyah ve kremlerde, zümrüt yeşili, çivit mavi ve beyazlarda döşeme olarak dikkat çekicidir.

Image Credit: @indigokashmir


Bahçelerinizde, banyo, balkon ve mutfak gibi tüm ıslak hacimlerinizde bu uygulamayı kullanarak çarpıcı bir etki yaratabilirsiniz.

Image Credit: @yucca



Dramatik Ayrıntılara Açık Olun


Fas dekoru, kendi zevkinize göre kolaylıkla değiştirilebilen stillerden biridir. Eğer cesurca yaklaşmak isterseniz, Fas dekoru büyük, karmaşık desenler, dikkat çekici renkler ve birbirinin üzerine yerleştirilebilen gösterişli detaylarla çarpıcı bir mekan yaratmanıza izin verir. Bir çok farklı deseni, bir çok farklı tonu bir arada bu stille kullanarak harika bir mekan yaratabilirsiniz.


Image Credit: @pinterest



Mekanınıza Konfor katın

Bir puf tabure olarak veya bir yaşam alanında kolay, zahmetsiz oturma seçeneği olarak yüzlerce yıldır Fas geleneği olmuştur. Bu klasik ve otantik vurguyu, minimal, modern, klasik ya da chic tüm mekanlarda korkmadan kullanabilirsiniz. Therapinterior Deri puf koleksiyonunu inceleyin.







Image Credit: @kunnahaan



Dokuyu daha fazla hayatınıza katın


Fas dekoru her zaman doku ile ilgilidir, yastıklar, battaniyeler , çarşaflar, duvar asma ve kilimlerle mekanlara katılır. Zarif bir görsel etki yaratmak için, aynı renk paletinde Fas esintili tekstiller seçin, bu şekilde dokuyu mekanda sade ve özgün bir stilde ortaya koyabilirsiniz. Therapinterior pompom koleksiyonu, fas dokularının mekanda parlamasını sağlayacak.



Grafik desenli Karoları farklı yüzeylerde kullanın

Fas stili karolarda genellikle yıldızlar, kontrast geometrik çiçekler kullanılır. Bu stili zemin döşemelerinin yanı sıra, mutfak tezgah aralarında, bar yüzey kaplamalarında, şömine yüzeylerinde, banyo lavabo duvarlarında ve daha bir çok yüzeyde kullanarak sıradışı bir etki yaratabilirsiniz. Standardın biraz dışına çıkın ve bunun yerine cesur karoları uygulayın.

Image Credit: @pinterest


Mekanınızı Fas Stiliyle Aydınlatın


Gümüş ve bakır dövme lambalar Fas'ta görülen bir diğer klasik dekor öğesidir. Fenerler ya da deliklerinden ışık saçan bir sarkıt aydınlatma ile Fas lambaları mekana sihirli bir dokunuş katıyor. Geleneksel Fas lambalarını modern bir şekilde ele alarak nötr bir renk paleti ve minimal iskandinav detaylarla birlikte harika bir uyum yaratabilirsiniz.

Image Credit: @unknown

Dokuma Dekoratif Dokunuşları Mekana Katın

Fas'a özel el işi örtüler zarif ve özgün stilde bir mekan yaratmak için oldukça kolay ve kullanışlı çözümler sunuyor. Handiralar aslında Fas düğünlerinde gelinlere süs olarak tasarlanmış örtülerdir. Bu özel ve anlamlı tasarımları mekanınıza katarak, iddialı ve sıradışı bir etki yaratabilirsiniz. Therapinterior Pompom Koleksiyonu'nu inceleyin.


Image Credit: @societyofwanderers



Katman Desenleri


Desenlerle oynama söz konusu olduğunda Fas dekorunun gerçekten sınırları yoktur. Çatışma korkusu olmadan sayısız zıt desenleri bir araya getirebilirsiniz. Örneğin, iki Fas tarzı kilim katmanını birbirlerinin üstüne bir yaratıcı dokunuşla bir araya getirebilirsiniz. Mekanın birçok desenine bir miktar uyum sağlamak için birleştirici bir renk olarak nötr tonlara yer verebilir ya da baskın ve çarpıcı bir görünüm katmak için farklı renk gruplarını kullanabilirsiniz. Bu ürünlere göz atmak için tıklayın.


Image Credit: @sagestorebali

Rüya Gibi Bir Köşe Oluşturun

Mekanınızın, bahçenizin bir köşesinde ya da pencere denizliğinde Fas'tan ilham alan öğelerle büyüleyici olun bir alan yaratın. Sadece bu köşeyle bile farklı stilleri birleştirerek, yastıklar, kilim ve halılarla hem konforlu hem de çarpıcı ve otantik bir algı yaratabilirsiniz. Tüm ürünleri incelemek için tıklayın.


Image Credit: @villastyling

Kendi Tarzınızla Birleştirin


Fas dekoru, bugün mevcut olan neredeyse tüm dekor stilleriyle korkusuzca bir araya gelebiliyor. Özellikle İskandinav dekoruyla minimal ve yumuşak bir etki yaratıyor, Rustik, klasik, tropik ve daha bir çok tarza eklektik zarafet katar. Kişisel dekor tarzınız ne olursa olsun, Fas dekorunun küçük dokunuşlarını getirmenin bir yolunu bulabilirsiniz.


Siz de Fas stili ile tasarlanmış bir mekan istiyorsanız ya da mekanınıza otantik bir dokunuş katmak istiyorsanız bizimle iletişime geçin.

En yakın zamanda geri dönüş sağlayacağız.

O zamana dek sevgiyle kalın!


Image Credit: @allottoman

bottom of page