Yazı | Therapinterior
top of page

KİKLADİK TASARIM

Updated: Jun 5, 2023

Yazın canlandırıcı enerjilerini taşıyan Ege’nin organik minimal tasarım dokusunu mekana getiren bu tarz hakkında ipuçları vereceğiz.

Modern yeşil evlerin amacı bizi doğaya geri getirmek ve enerji tüketiminden tasarruf etmemizi sağlamaktır.



Geniş açıklıklar, daha kalın duvarlar, çevrede çok sayıda bitki ve hatta yeşil teraslar ile evleri daha çevre dostu hale getirmeyi amaçlıyoruz. Ve bu aslında uzun zamandır var olan Kiklad (Cyclad) iç mimari tarzın temel fikridir.

Basitliğin getirdiği işlevsellik, işlevselliğin getirdiği kolaylık. Yoğun yaşamlarımızda hepimizin ihtiyacı olan şey budur.


*Alan kazanmak ve işlevsellik nedeniyle ev ve mekanların hepsinde gömme dolaplardan yararlanmak.

*Yapılı yataklardan banyolara kadar, tüm yüzeyleri amorf şekilde özel çimento karışımı ile kaplayarak aynı zamanda bir homojenlik hissi yaratmaktır. *Kusurlu duvarlar ve kemerlerde simetriye odaklanmadan mükemmel bir simetri vardır. *İşlevselliği arttıran kübik formlar...



Çoğunlukla yazlık ve butik otellerde tercih edilen bir stil olsa da, istediğiniz mekana uyarlayabileceğiniz bu stil hakkında daha fazla bilgi için,

Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;



Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!


Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagleyerek ya da #therapinteriorvibes hashtagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!




Bunları da beğenebilirsiniz;



bottom of page