Yazı | Therapinterior
top of page

Egzotik Büyü

Updated: Jun 5, 2023

Yucatan'da bir cennete gitmeye ne dersiniz? Özellikle yaz ayları yaklaştığında, biraz daha havadar, sakin ve bir sahil kasabasını andıran mekanlara ihtiyacımız artıyor. Tulum'un rustik, boho ve minimal gibi çok farklı tarzı içeren eklektik tarzını gelin inceleyelim.



Tropik ormanların Karayiplerle buluştuğu bu eşsiz doğal cennet, doğal ve çabasız görünüm, sade ve sıcaklığıyla insanı kendine çekiyor. Antik Maya Uygarlığı'nın büyüsü ve en basit barınak kültürünün modernize edilmesiyle, insanı etkisi altına alan bambaşka bir stil ortaya çıkıyor. Uzun bir süredir tasarım trendlerini etkisi altına alan wabi sabi felsefesi, bu stille birleştiğinde, tam anlamıyla bir terapi mekanı yaratıyor.


Yucatan'da sahil boyunca çevrili otellerde yıllardır uygulanan bu sade stil, doğal bileşenleri olduğu gibi kullanıyor. Tropik iklim kuşağı ile ilgili olan bu stilde, elbette tropik tarz öğeleri bulmak mümkün. Ancak bu stil denizin yumuşatıcı etkisiyle tropik orman stiline göre biraz daha yalın, daha rustik ve bohem. Tropik Orman yazımızı incelemek için tıklayın.



Evinizde sahil Tulum'da bir sahil etkisi yaratmak istiyorsanız, öncelikle toprak ve nötr tonlarını çarpıcı bir kontrast yaratmaya yönelin. Ahşap, toprak ve doğal taş gibi doğal malzemeleri, el işçiliğiyle birleştiren öğelere yer verin. Yucatan Yarımadası, doğal kaynaklar bakımından oldukça zengindir, ve bu nedenle mobilya ve dekorasyon konusunda, doğal malzemelerden yararlanarak, yerel zanaatkârları ve tasarımcıların ürünlerini tercih eder.


İster geleneksel rustik mobilyaları ve yumuşak tonları bir arada kullanmaya çalışın. Bunun yanında, organik malzemeleri çağdaş sanat eserleri ve modern mobilyalarla bir araya getirin.


Wabi sabi felsefesinin de en önemli unsurlarından olan, var olanın estetiğini ve doğanın güzelliğini kucaklayarak, mekana katmak bu tarzda oldukça öne çıkan bir yaklaşımdır. Pek çok yönden ortak noktalara sahip bu iki tarzın en belirgin özelliği, Tulum stilinin daha eklektik ve rustik olmasıdır.


Ekolojik bir yaklaşımla gündemimize oturan bu tatil konsepti, geri dönüştürülmüş cam ve ahşap gibi malzemelerden objeler, keten kumaşlar, seramik objeler, kaktüsler ve daha fazla tropik bitkiyi mekana katıyor.


Therapinterior Stil İp Uçları

  1. Toprak tonlarına ağırlık verin

  2. Keten kumaşı ağırlıklı olarak kullanın

  3. Hasır, jüt gibi malzemelerden aydınlatma, kilim gibi ürünlerde yararlanın,

  4. El yapımı ve vintage objelere yer verin.


Therapinterior 'dan tasarım danışmanlığı almak için tıklayın.


Ayrıca bunlar da hoşunuza gidebilir;


bottom of page