Yazı | Therapinterior
top of page

Evinizi Kışa Hazırlayın

Updated: Jun 6, 2023

​​Biraz ısınmaya ne dersiniz?

Artık her ne kadar mevsimleri tam anlamıyla yaşayamasak da, günlerin kısalması ve havaların soğumasıyla kışın geldiğini anlıyoruz. Bu da dinlenme ve ısınma ihtiyacını beraberinde getiriyor. Peki mekanlarımız kışa hazır mı? Gelin bu kışın trendleri ile sıcak ve konforlu bir mekan yaratmak için neler yapabiliriz inceleyelim!



•Sıcak renkler kullanın

Geçen senenin trendi toprak tonları bu sezon da varlığını sürdürüyor. Tarçın, kahverengi, camel tonları beyaz, siyahla nötrleyerek modern ve aynı zamanda sıcak bir etki yaratabilirsiniz.




Sanatsal dokunuşlar Geçen sezonun trendi wabi sabi etkisiyle ham kütleler mükemmel olmayan yüzeyler her ne kadar bu sezon da etkisini gösterse de, en belirgin özellik zarif ve sanatsal detayların mekana katılmasıdır. Aslında bir geçiş gibi düşünebilirsiniz. Ham ve mükemmel yapılı objelerin yarattığı zıtlığı ortaya çıkarın.


•Dokulu duvarlar Kendinden dokulu bir duvar kağıdı ya da duvarda kullanabileceğiniz sizi dinlendiren, huzur veren bir sanat eseri ile mekanınıza derinlik katabilirsiniz.



•Battaniyeleri çıkarın

Isıtıcı etkisinin yanısıra koltuk örtüsü olarak da mekana renk ve doku katan koltuk şalları, mekanınıza uyan battaniyeleri koltuklarınıza yerleştirin.


Kumaşları değiştirin

Yazın çok kullandığımız keten gibi havadar kumaşlar yerine biraz daha yün ve pamuk dokulu kumaşları tercih edin. Bu kış koyun postu ve dokusu yükselen trendler arasında ne kadar kalın ve kaba bir doku olursa o kadar iyi diyebiliriz.


•Ağır Perdelere geçiş

Bu kısım biraz zevk ile bağlantılı ancak kışlık kumaşlar denildiğinde kupon perdelerde biraz daha ağır ve ışığı kesen kumaşlar kullanıldığını görüyoruz. Genelde Kadife tercih edilenler arasındadır.

Masif Malzemeler

Bu kış sezonunun genel doku karakteri diğerlerine göre biraz daha katı ve geçirimsiz. Ne gibi dediğinizi duyar gibiyiz:) Obje ve mobilyaların malzemelerinde şeffaf cam yerine yarı saydam ya da saydam olmayan malzemeler, seramik, ahşap ve taş gibi katı dokulara mekanda yer verebilirsiniz.


Dramatik bir aydınlatma ekleyin



Aydınlatma bir mekanda tüm algıyı tek başına değiştirebilir. Organik formlarda vintage başlıklı bir masa aydınlatmasını konsolunuza ekleyebilirsiniz, Biraz retro bir dokunuş katmak isterseniz yer aydınlatmasını yan sehpanın yanına yerleştirip bir okuma köşesi oluşturabilirsiniz.




Ayrıca youtube kanalımıza abone olmayı unutmayın



Bunlar ilginizi çekebilir;


 

Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;



Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!

Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!



En yakın zamanda geri dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..


bottom of page