Yazı | Therapinterior
top of page

Ev Düzenleme Sanatı

Updated: Jun 6, 2023

"Dağınık ev dağınık zihindir."

Dağınıklık kaygıya, rahatsızlığa neden olabilir ve şifa enerjisi yaratılmak istenen bir mekanda yeri olmamalıdır. İster oturma odanız, ister dolabınız olsun, çevrenizde o alanın ihtiyacından ve kapasitesinden fazla olan her şey bilgiyi konsantre etme ve işleme yeteneğinizi olumsuz etkileyebilir.


Düzenlemenin önemini azımsamayın ve ertelemeyin. Çevrenizdeki fiziksel dağınıklık, kurtulması çok daha zor olan zihinsel dağınıklığa yol açar. Öte yandan, mekanı düzenleme konusunda bir çok seçeneğe sahibiz.



Zen öğretisi ışığında Japonlar düzenlemenin başlı başına sakinleştirici gücünü farkederek bir sanat haline getirmişlerdir. Marie Kondo bu konuda ilham alabileceğiniz isimlerden birisi.

Mekanda sakin bir düzen için, saklama bölmeleri olan çok amaçlı mobilyalara yer verebilirsiniz.


Raflar, kutular, sepetler ve farklı dolaplar gibi depolama çözümleri ile dekoratif detaylar yaratabilirsiniz. Sıkça kullanmadığınız eşyalarınızı mekandan çıkarın. Bunun için üç kutu yöntemini kullanabilirsiniz. Biri tutmak, biri depolamak, biri ise atmak için.



Paylaşmak, enerji dengesini sağlar ve şifa enerjisini güçlendirir. İhtiyacınız olmayan eşyalarınızı ihtiyacı olan kişilerle düzenli olarak paylaşarak, mekanınızda maddi ve manevi dengeyi sağlayabilirsiniz. Düz ve toz tutan yüzeyleri olabildiğince temiz tutmaya özen gösterin.



Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;


Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!



Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!




En yakın zamanda geri dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..


Bunlar ilginizi çekebilir;



bottom of page