Yazı | Therapinterior
top of page

Kış Bahçeleri

Updated: Jun 6, 2023

Doğa ile iç içe olmanın yaşam felsefesi olduğu kış bahçelerinde, camın bol kullanıldığı ve gün ışığının içeriye fazla girdiği yaşam mekanları, diğer alışılmış biçimlere göre daha rahatlatıcı ve kullanışlı olurlar.


Genel olarak yaşam alanı olarak kış bahçelerinde döşeme için rabıta, seramik, taş, kauçuk ve hasır gibi malzemeler tercih edilmektedir.


Ayrıca, kullanılan mobilyalar da mekânın biçimine ve kullanıcının isteğine göre çeşitlenebilmektedir. Ahşap, hasır, demir, plastik ve bambu mobilyaların yanısıra kumaş ve deri kaplı mobilyalar da kullanılabilmektedir.


Hemen hemen her kış bahçesinde olduğu gibi çeşitli boyda ve biçimde bitkilere yaşama mekanlarında da rastlanabilmektedir. Çeşitli dekoratif detaylar da bu mekanlarda bütünleyici eleman görevi görmektedir. Camlarda birtakım gölgelikler kullanılabileceği gibi, bahçedeki büyük ağaçlar yardımı ile de gölge sağlanabilmektedir.



Camlar, alüminyum, ahşap, demir ve plastik gibi malzemelerden imal edilmiş çerçevelerle desteklenebilmektedir. Bir başka önemli tasarım kriteri olan aydınlatma da yaşama mekanlarında birçok biçimde kullanılabilmektedir. Mekânı oluşturan tasarım kriterlerinin tümüne göre bu elemanlar da çeşitlenebilir.





Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;


En yakın zamanda geri dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..



Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!


Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!



En yakın zamanda geri dönüş yapacağız.

O zamana kadar sevgiyle kalın..


Bunlar ilginizi çekebilir;


bottom of page