Yazı | Therapinterior
top of page

Çiftlik Evi Stili Detayları

Updated: Jun 4, 2023



Geçmişten izler taşıyan, ancak günümüze de sıkıca bağlı olan çiftlik evi tarzı ev tasarımı, zamansız bir ortam elde etmek için modaya uygun bir yol sunuyor. Nötr renkler ve organik malzemelerin kullanımı gibi ortak özelliklere sahip olmasına rağmen, günümüz çiftlik evi tarzı da modern güncellemeleri içeriyor ve bu da onu her tür ev sahibi için çekici bir seçenek haline getiriyor.


Açık Konsept Çiftlik Evi Oturma Odası



Çiftlik evi tarzı her zaman rustik görünmek zorunda değildir. Açık konsept bir oturma ve yemek alanının geleneksel kapalı bir yaklaşımla evlerinizin nasıl modernleştirdiğini göreceksiniz. Ornegin rustik bir evde kullanılan konforlu mobilyalar, endüstriyel aydınlatma armatürleri ve dikey armatür, bu alana baskın olmayan bir çiftlik evi hissi verir.


Eklektik Çiftlik Evi Oturma Odası



Çiftlik evi tarzı çok uya rlanabilir ve diğer birçok ev dekoru trendleri ile kolayca birleştirilebilir bir stildir. Art deco ayna, ahşap panjurlar, Anadolu & Fars halılarla iyi bir şekilde eşleşir.  Göze hitap eden güzel bir görünüm için modern bir kanepe ve sehpa ekleyebilirsiniz.

Ahşap Tavan Oturma Odası



Organik inşaat malzemelerini bir iç mekana dahil etmek mekanınızı anlamlı kılar. Bir taş evde çiftlik evi yapı elemanlarının nasıl kullanılacağını gösterir. Taş duvar ve ahşap tavan gibi mekanın orijinal özelliklerini kucaklamak, mekanızdaki dokularla bir kombinasyon oluşturmanızı sağlar. Sonrasında sade dekor ve mobilyalar kullanarak mekanı modernize edebilirsiniz.


Geleneksel Çiftlik Evi Oturma Odası


Çiftlik evi tarzı sadelik ve rahatlık ile ilgilidir. Yani, tavanı one çıkarmak veya pahalı malzemeleri kullanarak görünümü çarpıcı kılmak için iddialı olmak zorunda değilsiniz. Alçak tavanlar, soğuk bir kış akşamına sıcaklık getirir; rahat ve zarif mobilyalar evinizde dinginlik ve huzur hissi verir. Vintage ahşaplarla tamamlanan yenilenmiş taş şömineler odanın geleneksel doğasını vurgular. 


Monochrome Çiftlik Evi Oturma Odası



Çağdaş tarzdaki bir oturma odası, şö minenin etrafına döşenen gecmeli ahşap kaplama, geri kazanılmış ahşap kirişler ve aynı tonlarda mobilya ve aksesuarlarla şık bir çiftlik evine dönüşebilir. Aslında, hemen hemen her odaya sadece birkaç ayrıntı ekleyerek çiftlik evi özellikleri verilebilir.




Endüstriyel Çiftlik Evi Oturma Odası



Çiftlik evi tarzının sadeliği, endüstriyel bir etkiye sahip olabilir. Mimari detaylar odanın öne çıkmasını sağlar, modern mobilyalar, metal bar tabureleri ve açık bir soba borusu ile görünümü tamamlayabilirsiniz. İnek postu halı, Western hissini arttırır, iki stilin mükemmel bir uyumunu yakalayabilirsiniz.


Çağdaş Çiftlik Evi Oturma Odası



Genellikle çiftlik evi tarzı nostaljiyle ilişkilendirilmesine rağmen, çağdaş tasarımları sevenler bu stilin en iyi özelliklerinden faydalanabilirler. Mekanın ana bilesenleri çiftlik etkisi verse de mobilyalar ve açık konsept alan başka bir şey anlatabilir.


Yeni İnşaat Çiftlik Evi Oturma Odası


Bir evin geleneksel çiftlik evi tarzını kucaklaması için tarihi olması gerekmez. Yeni inşa edilmiş bir evde, klasik bir çiftlik evinin konforuyla modern bir ev oluşturmak için kirişli tavan, bölmeli pencereler ve büyük bir taş şömine gibi özellikleri barındırarak bu etkiyi yakalayabiliyoruz.


Evinize Farmhouse bir tasarım yapmaya hazır mısınız?

Daha fazla tasarım tavsiyesi mi istiyorsunuz?

Therapinterior 'dan tasarım danışmanlığı almak için tıklayın.





bottom of page