Yazı | Therapinterior
top of page

Evden çalışan çiftlere öneriler

Updated: Jun 5, 2023

Çoğumuz bu süreçte kendimizi bir yıl daha evden çalışırken bulduk ve evimizi daha verimli ve eğlenceli bir hale getirmek için uğraştık. Şimdi mekanlarınızı evden çalışan çiftlere uygun olabilecek birkaç ipucuyla yeniden derleyebilmeniz adına sizlere bu yazıyı hazırladık...

Geniş pencereli bir çalışma alanı
Image credit: Unknown

Her Odanın İşlevini Artırmak Planlamada yaptığımız en büyük hatalardan biri, her odanın çok işlevli olmasına çalışmatır. Teorik olarak mantıklı olsa da bu pratikte çalışma motivasyonumuzu kıran bir ortamı yaratmamıza neden oluyor. Çünkü çalışma alanlarımızı belirlerken evde en rahat hissettiğimiz yerlere yöneliyoruz ister istemez. Ancak bu sorunu çözmek için her odanın kendi işlevine saygı duymamız gerekiyor. Ofis odası çalışmak için, mutfak yemek pişirmek için, oturma odası mesai sonrası eğlence içindir vb. Önceden, zaten yer sıkıntısı çeken evimiz gittikçe küçülüyordu çünkü kullanılmayan bir bölge yoktu. Ancak yine de telefonlar ve akıllı saatler için kapının dışında bir teknoloji istasyonu kurarak elektronik cihazları yatak odasının dışında bırakmak akılcı olacak ve böylece yatak odamız dinlenme ve rahatlama alanı işlevini yerine getirecektir. Duvar takvimi kullanma Başlarda alışana kadar optimal işlevsellikten çok estetik bir amaca hizmet ediyor olsa da, eşinizle bir duvar takvimi yapmanız ofis alanını efektif kullanmanıza fayda sağlayacaktır. Bu uygulamanın en büyük avantajı, eşinizle kimin ofise ihtiyacı olduğunu görmek için bakabileceğiniz ve aynı zamanda kendinizi planlayabileceğiniz bir köşe yaratmış olursunuz.



Doğal materyal ve formlarda kullanışlı tasarlanmış bir çalışma odası
Image Credit: Beykoz Apartment Project by Therapinterior

Yumuşak oturumlu masa sandalyesi edinme Günün büyük bir kısmında kendimizi gerçekten tek bir alanda sınırlamak üzere ofis odamıza yatırım yapmak içimizden gelmese de beden sağlığımıza en uygun alternatifleri değerlendirmek akılcı olacaktır. Belki bedenize uyan döner bir sandalye yada evinizin tarzına uyacak yumuşak minderli ahşap bir sandalye...



Sabah ve Öğleden Sonra "İşe Gidip Gelme" Ekleme Uzun yürüyüşlerin enerji ve üretkenlik seviyelerimizi ne kadar etkilediğini farketmişsinizdir. Biraz D vitamini ve temiz hava vücuda ve zihne iyi gelir. Masa başında olmamızı gerektirmeyen telefon toplantılarımızı yürüyüşe çıkarmayı alışkanlık haline getirebiliriz. Günün 2-3 belirli vaktinde birlikte hem mekanımızı değiştirebilir ve biraz da egzersiz yapabiliriz.

sunny home office and pierre jeanneret chair
Image Credit: Beykoz Apartment Project by Therapinterior

Kitap okuma için bir koltuk veya sedir ekleme

Sürekli sandalyede oturmak istemeyip çalışırken de yer değiştirme isteğimizden dolayı konsantremizi diğer mekanlarda dağıtmadan kendimize ofis odasında bir okuma koltuğu yada cam kenarına rahat bir sedir ekleyerek konforlu bir alan yaratabiliriz.


Bunları da beğenebilirsiniz;



 

Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;



Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!


Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!

bottom of page