Yazı | Therapinterior
top of page

Wabi Sabi Yılbaşı Trendi

Updated: Jun 6, 2023

Japonca bir kelime olan Wabi Sabi - vizyon "kusurlu, süreksiz ve tamamlanmamış güzellik" - gelecek yıl göreceğimiz mevcut estetiği ve ruh halini iki kelimeyle yeniden düşünmek için mükemmel.


Daha çok malzeme yönüne odaklanan bir tasarıma sahip ham yüzeyler ile mekana duygu katılın.


Yeni dokuya sahip nesneler seçerek, kusurlu ve kırışık kumaşlar ekleyerek, el yapımı tercih ederek bu havayı Noel dekorunuza kolayca ekleyebilirsiniz.


Kusurların mükemmelliğini canlandıran bu felsefe ile bu dinlendirici enerjiyi wabi sabi pot ile mekanınıza ekleyebilirsiniz.



Koyu yeşil Noel yanan mumlar ile dekore edilmiş ahşap masa
Image Credit: Unknown

Renkler de sakin ve naturel, her şeyden önce gridir.


Minimal ve organik detaylarla sakin bir enerji veren bu konsept, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da varlığını sürdürüyor. Bu konseptin öne çıkan tonları; uçuk yeşil, toprak tonları, taş rengi, bej ve ekru gibi kirli beyaz tonlardır.


Metal vurgular için eski altın ve paslı detaylar ortaya çıkıyor. Ahşap malzemeler, taş malzemeler bu konseptte öne çıkan detaylar arasındadır.










Bu konsept ile yılbaşı süslerini uygulamak için kuru bir dalı ağaç süsleri ile süsleyin. Yeşil bitkiler kullanın, taş nesneler ve keten gibi doğal dokular kullanın. Mümkün olduğunca sade bir yer hayal edin.


Wabi Sabiyi duvarlarınıza yansıtmak istiyorsanız "Earthy" dokulu ürünleri tercih edebilirsiniz.



Bu doku, biraz daha ham ve kalın hatlı işçilik içerir. Kendine has anlamlı ve mükemmel formlarının yanı sıra, hafif dokunun yarattığı derinlikler mekanınızda bir odak oluşturacaktır.




Mekanınızı Wabi Sabi ile tasarlamak mı istiyorsunuz? Başvuru formuna tıklamanız yeterli!

Bu yazı size yararlı oldu mu? Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz;




Daha fazla bilgi ve güncel paylaşımlar için Therapinterior instagram sayfası nı takip edin!


Bizim önerilerimizle tasarladığınız mekanları @therapinterior tagini kullanarak bize bildirin görmekten ve paylaşmaktan mutluluk duyarız!





Bunlar ilginizi çekebilir;


bottom of page