Yazı | Therapinterior
top of page

Akdeniz Tarzı için öneriler

Updated: Jun 5, 2023

"Yeni Akdeniz" tarzı, bir son zamanların en çok tercih edilen stillerinden. Son tatilimizden bu yana geçen süreyi şöyle bir düşünün... Ferah ve deniz kenarından ilham alan bu stil yenilenmiş bir enerji veriyor. Akdeniz kıyısında bir tatil evine gitmiş hissini mekanınıza taşımak ister misiniz? Hadi bu stili inceleyelim!


Aslında bu stil eklektik yapısı nedeniyle, ana çerçevesi oldukça belirsiz. Ancak olmazsa olmazlarından bahsetmek gerekirse, Akdeniz tarzının kuşkusuz minimal bir yaklaşıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Dokuma liflerden kusurlu taşlar ve kıvrımlı ahşaba kadar wabi sabi felsefesini yakınsayan doğal unsurlar kesinlikle kullanılır. Doğayı içeri taşıma fikri de bu tasarımda yoğun bir şekilde kullanılır.




Peki Akdeniz Tasarımı nedir?

Deniz kenarında bir evi hatırlatan Akdeniz tasarımında, minimalizm baz olarak kabul edilerek , bol miktarda doku kullanılır. Genellikle wabi sabi etkisi yaratan pürüzlü sıva duvarlar ve organik, doğal yüzeylere mutlaka yer verilir.




Kusurlu ama Kusursuz

Beyaz badanalı duvarlar, bu görünümün bir başka önemli etiketidir. Akdeniz stilini karakterize eden, güneşte ağartılmış katı beyaz ve krem ​​paleti, bu tarza önemli derecede karakter ve çeşitlilik katıyorlar ve aslında her şey sade olmasına rağmen, sıcak ve yumuşak hissettiriyorlar. Pek çok durumda, kırık beyaz tonlar, tam beyaz boyaya tercih edilir - ve duvarlarınızın altındaki doğal kusurların bir kısmının görünmesine izin verirse, istenilen wabi sabi görünümüne daha çok yaklaşabiliriz.


Dokuyu Hissedin

Aynı şekilde, bu asırlık görünümü elde etmek söz konusu olduğunda doku gerçek bir etki yaratmak için harika bir unsurdur. Mekanınızın tasarımına en baştan başlıyorsanız, alçı ürünleri ve dekoratif pürüzlü sıva malzemeleri duvarlarınızda uygulanabilirsiniz. Bu estetikte biraz zaman aşımına uğramış bir tavır ve bu tarz için tam yerinde yaklaşım.


Mimariyi ortaya çıkarın

Zarif, hafif eğimli kemerler Akdeniz tarzının ayırt edici özelliğidir. Ancak elbette, kemerler her evde bulabileceğimiz ya da uygulayabileceğimiz bir unsur değildir.


Bir kemer veya tonoz döşemeyi taklit etmenin en iyi yolu, düz bir duvara klasik bir kemer şeklinde zıt bir renk tonu boyamaktır. Bu tam anlamıyla bir kemer görüntüsü vermese de, evinize ilgi katan benzersiz bir "mimari" unsur yaratacaktır.


Ek bir öneri olarak kemer formunda bir niş yaratmak da bu etkiyi güçlendirebilir. Rafların kemerin "içine" yerleştirilmesi de görsel efekti fonskiyonel olarak değerlendirmenize yardımcı olabilir. Son olarak da, eğer yeterli yüksekliğe sahipseniz, üst bölümü kemer formunda kapılar tercih edebilirsiniz.




Karıştırın

Görsel çeşitlilik bu tarz bir mekanın karakteristik etkisini artırmak için en iyi yaklaşım. Bu yeni Akdeniz tarzının en iyi yanlarından biri, başka tarzlar ile harika bir uyum yaratmasıdır. Antik etkileri ile vintage parçaları, aşırı dolgulu ve kıvrımlı mobilyalar ve kontrast oluşturmak için sert, cilalı taşlarla birleştirin. Akdeniz tarzı kremsi beyazlar ve doğal dokulara dayanan nötr bir ortam yarattığı için bu görünümle gerçekten çelişen çok az tarz var. Eşyalara kendi kişisel yönünüzü yansıtmak için mükemmel bir imkan. Kendi tarzınızı konuşturun!


Doğayı Mekana Katın

Doğal dokuyu baştacı eden bu tasarım tarzı, aslında kişinin yaşayan doğayla iletişim kurması ile ilgili. Yaşadığınız iklime uygun olması halinde, sarmaşık bitkiler, limon ağaçları veya zeytin ağaçları gibi klasik botanikler bu estetiğe doğal bir tamamlayıcı ortam oluşturur. Bitkileri rustik, kusurlu saksılara dikmek, görünüme özgün etki katabilir.




Biraz Baharat Ekleyin

Sıcak, topraksı pişmiş toprak tonlarda renklere ve öğelere yer vermek, fazla düz ve beyaz algıyı bozmak için yeterli olabilir. Mekanınıza kırmızımsı bir ton getiren el işi seramikler, toprak karolar ve küçük aksesuarlar renk düzenine çeşitlilik, doku ve görsel odak katar.




Nötr Şema

Temiz ve havadar hissettiren beyazlar, yumuşak griler ve kremlerden oluşan bir palet, Akdeniz esintili bir mekan tasarlarken en iyi arkadaşınız olacak . Ancak bu durumda, belirsizlik anahtardır - onu çok uyumlu hale getirirseniz hedeften uzaklaşırsınız. Bunun yerine, farklı renk ailelerinden birkaç beyaz ton seçin - bazıları gri alt tonlu, bazıları mavi alt tonlu, bazıları gerçek beyaza doğru daha fazla eğimli. Bu renk karışımı, zamanla eskimiş hissini veren bir görünüm elde etmenize yardımcı olurken, gözün ilgisini çekmeye yetecek kadar çeşitlilik sağlayacaktır. (Aynı şey kumaş ve mobilyalar için de geçerli.)


Sadeleştirin

Desen seven insanlar için, tamamen düz beyaz kumaşlardan, masif beyaz taştan ve masif beyaz boya işlerinden oluşan bir ev biraz sıkıcı olabilir. Mekanınıza soyut şekiller ve heykelsi vurgular ekleyerek Akdeniz planınıza biraz eğlence ve modernlik katın. Bulanık ve güneşten beyazlatılmış suluboyalar ve sıradışı, soyutlanmış seramikler kullanabilirsiniz. Sadece renkleri sakin ve doğal tonlarda tuttuğunuzdan emin olun.



Denizi içeri getirin

Akdeniz'den mavilik koparmadan Akdeniz tarzı olmazdı. Kobaltlardan koyu lacivertlere kadar, mavi renk ailesi bu stil etkisinin önemli bir parçasıdır - bu nedenle onu dekorasyonunuza dahil etmek kesinlikle doğrudur. El boyası karolar, iç ve dış mekanlara deniz kenarının ferahlatıcı etkisini mekanınıza katmak için harika çözümler.


Ahşabın Sıcaklığını kullanın

Ahşap tonları ve her türlü doğal malzeme, açık tonlarda bir iç mekanı ısıtma konusunda inanılmaz bir etki kazandırır. Evinizde ister fonksiyonel, ister estetik bir odak yaratmak amaçlı olsun, ahşap kirişleri mekanınızda uygulamak, her zaman şık bir sonuç verecektir. Özellikle, taşlanmış ve kaba yontulmuş ahşap elemanlar, bu görünüm için akıllıca bir seçimdir çünkü bunlar alçı ve taş gibi Akdeniz tarzının el işi kalitesini yansıtır.




Dış mekanla etkileşim

İç-dış mekan yaşamı, Akdeniz yaşam tarzının somut örneğidir, bu nedenle sadece bu unsuru da taklit etmenizin bile anlamı var. Bu tarzdaki pek çok unsur (dayanıklı sıva, taş vurgular, havadar keten kumaşlar), iç mekanda olduğu gibi dış mekanlarda da uygulanabilir, bu sayede yaşam alanınızı kolayca genişletebilirsiniz. Basit, heykelsi bir şömine seçin, ardından birkaç sandalye çekin ve açık havanın tadını çıkarın.


Sanatsal öğeler ekleyin

Kişisel dokunuşlar, herhangi bir evi ev yapan şeydir ve birkaç zanaatkar ürünü veya kişisel önemi olan parçalar her zaman vurguyu hak eder. Sehpa ve rafların üzerine sizi tanımlayan aksesuarlar yerleştirerek ve sevdiğiniz sanat eserlerini çerçeveleyerek sergileyin. Ne kadar benzersiz olursa o kadar iyidir.



Therapinterior 'dan tasarım danışmanlığı almak için tıklayın.




bottom of page